Linkstrategy
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tape voor het sluiten van kartonnen dozen.

Tape soorten voor kartonnen dozen. 

Er zijn verschillende tape technieken die toegepast kunnen worden voor verschillende gewichten kartonnen dozen. Maar, voor de verschillende tape technieken is natuurlijk ook een bepaalde tape soort nodig. In deze blog zijn alle verschillende tape soorten en eigenschappen toegelicht. Op deze manier kan er makkelijk gekozen worden welke tape het beste past bij de wensen voor het sluiten van de kartonnen doos.

 

Er zijn veel verschillende tape soorten die gebruikt kunnen worden voor het sluiten van kartonnen dozen. De eerste soort die wereldwijd ook het meeste wordt gebruikt is de PVC tape. Deze tape is onmisbaar in elk magazijn is gemaakt en dit is niet zomaar. De tape is ongelofelijk sterk en heeft een zeer goede lijmlaag. De tape is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: bruin, wit en een transparante kleur. De PVC tape wordt ook voornamelijk gekozen om de redenen dat de tape perfect te bedrukken is, erg kleurvast en een lange houdbaarheid van de tape. Wanneer de tape wordt gebruikt op een tape dispenser komt er bijna geen geluid vrij.

 

De PP hotmelt tape is ook perfect voor het gebruiken op een kartonnen doos, het wordt wel aangeraden om de tape niet te gebruiken wanneer deze wordt gebruikt bij hoge temperaturen en een hele lange opslag.  De levensduur van de tape is wat korter en daarom wordt het niet aangeraden te gebruiken bij een lange opslag. Een aantal voordelen van de PP hotmelt tape zijn de low noise tijdens het afrollen en een extreem goede eerste hechting. Daarom is de tape een goede keus om te gebruiken bij het dichtplakken van kartonnen dozen, de tape blijft meteen heel goed plakken.

 

De acryl tape is een goede optie om voor te kiezen wanneer er sprake is van grootverbruik en is vaak de tweede keus na PVC tape. De tape heet acryl tape om dat de lijmlaag op een basis van acrylaat belijming is. Ook bezit deze tape weer over een low noise bij het afrollen, oftewel dat de tape weinig geluid maakt wanneer hij afgerold wordt. De eerste hechting van de tape is een stuk minder goed als bij de PVC en hotmelt tape. Het nadeel van de tape is wel dat als deze bedrukt wordt de bedrukking een stuk sneller slijt en na gemiddeld zo’n 1.5 jaar een stuk minder zichtbaar is. Voor alle tape maar voornamelijk ook voor de acryl tape geldt dat deze bewaard moet worden op een donkere plek. Geen zonlicht (UV straling) met een gemiddelde temperatuur van 15 a 23 graden Celcius en niet vochtig.

 

Tot slot de papiertape, deze tape heeft een milieuvriendelijke uitstraling (alhoewel deze niet speciaal milieuvriendelijker is). Het is wel mogelijk om de tape te recyclen net als bij de PVC tape soort. Het is ook mogelijk om de tape te bedrukken maar er moet natuurlijk wel rekening mee gehouden worden dat de bedrukking op bruin tape er wat anders uit komt te zien. Alhoewel er sinds kort ook witte papiertape beschikbaar is, perfect om te bedrukken! De bedrukkingsvrijheid op de papiertape is wat minder dan bij normale tape, de tape mag niet meer dan 50% bedrukt worden en niet alle kleuren zijn mogelijk. Het handige bij deze tape is dat deze met de hand scheurbaar is en naarmate de tape op de kartonnen doos zit de kleefkracht toeneemt.

 

Vragen met betrekking tot de tape? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van 123Kartonnen Dozen! (sales@123kartonnendozen.nl)