Linkstrategy
Image default
Dienstverlening

De beste manier om kortsluiting te voorkomen

Het meest voorkomende elektrische probleem dat zich in elk huis voordoet, is kortsluiting. Als dit elektrische probleem zich bij u thuis voordoet, bel dan zo snel mogelijk elektricien Delft. Dit probleem kan optreden als gevolg van ernstige problemen in het elektrische systeem. Het treedt meestal op wanneer een pad met lage weerstand een hoge elektrische stroom ontvangt. Het kan ook voorkomen wanneer de draden vreemde geleidende voorwerpen raken. Een kortsluiting kan leiden tot andere problemen, zoals elektrische schokken, schade aan het apparaat en brand. U wilt toch niet dat dit elektrische probleem zich in uw huis voordoet? Daarom moet u enkele preventieve acties ondernemen die hieronder worden uitgelegd.

Stopcontacten controleren voordat u het gebruikt

De meeste kortsluiting problemen worden veroorzaakt door losse doos verbindingen, defecte bedrading en verouderde stopcontacten. Om het probleem te identificeren, moet u het stopcontact controleren waar de draden zijn bevestigd. Het kan moeilijk zijn om te doen, omdat de draden zich in de muur bevinden. U kunt het stopcontact echter wel onderzoeken voordat u het gebruikt. De tekenen van kortsluiting op het stopcontact zijn als volgt. Ten eerste ruik je iets dat brandt en zie je brandplekken op het stopcontact. Pas dan op wanneer er vonken uit het stopcontact komen. Bovendien moet u het stopcontact vervangen als het langer dan 15 jaar is gebruikt.

Huishoudelijke apparaten controleren

De kortsluiting wordt niet alleen veroorzaakt door het beschadigde stopcontact, maar kan ook worden veroorzaakt door schade aan uw huishoudelijke apparaten. Ook de defecte bedrading op de toestellen kan leiden tot kortsluiting. Dus voordat u huishoudelijke apparaten zoals magnetron, strijkijzer of stofzuiger gebruikt, moet u de staat van de snoeren, draad en behuizing controleren. Als u beschadigde draden of scheuren in de huishoudelijke apparaten aantreft, mag u deze niet gebruiken. U moet een professional bellen om ze snel te repareren voordat u ze gebruikt.

De stroomonderbreker onderhouden

U zou blij moeten zijn, aangezien uw elektrische systeem is beveiligd om het ernstige probleem veroorzaakt door kortsluiting te voorkomen. Dit handige apparaat wordt een stroomonderbreker genoemd. Meestal wordt dit apparaat in het elektrische paneel geplaatst. Om er zeker van te zijn dat de vermogenschakelaar goed functioneert, moet u wat onderhoud plegen. Eerst moet u controleren of er scheuren of beschadigingen in de stroomonderbreker zijn. Vervolgens moet u ook het vuil op de sloophamer reinigen. Gebruik een droge doek om het schoon te maken.