Linkstrategy
Image default
Meubels

Type relaxstoelen die je moet kennen

Type relaxstoelen die je moet kennen

Als je een relaxfauteuil of een sta op stoel wilt kopen, is het kiezen van de fauteuils de beste oplossing voor je huis. Dit type stoel is het beste meubilair om in je woonkamer te plaatsen. Als het gaat om fauteuils, zijn er verschillende soorten stoelen die je kunt kopen. Sommige mensen kunnen echter onderscheid maken tussen fauteuils, chaise longues en rockers. Ze behoren allemaal tot de relaxfauteuil, maar ze hebben hun eigen voor- en nadelen. Hieronder volgt wat meer uitleg over de verschillende soorten fauteuils. 

Soorten fauteuils

Een fauteuil is een stoel die achterover kan leunen. Dit type stoel biedt comfort dat je niet zult hebben in andere soorten stoelen, zoals een standaard stoel. De fauteuil is verkrijgbaar in een gamma aan kleuren, constructies en stoffen. Of je nu van stof, wol of leren bekleding houdt, de fauteuils zijn beschikbaar om aan al je behoeften te voldoen. Tegenwoordig zijn fauteuils verkrijgbaar in handmatige en elektrische modellen. De stoelen zijn voorzien van geavanceerde technologie, waaronder een verwarmingskussen, elektrische massage, premium kussen en meer. Je kunt de eigenschappen van de fauteuils naar eigen voorkeur aanpassen. Je kunt de ideale houding krijgen om meer comfort en plezier te hebben tijdens het ontspannen in de relaxstoel. Hier zijn een aantal verschillende soorten fauteuils.

Platliggende fauteuil

De platliggende fauteuil is de meest voorkomende fauteuil die mensen over de hele wereld gebruiken. Met de stoel kun je een volledige lay-outpositie hebben. Je kunt comfortabel zitten of slapen door de fauteuil te verstellen. Om volledig achterover te leunen heb je meer ruimte nodig van ongeveer 35 cm. Dit betekent dat je meer ruimte moet maken. Je kunt dit type stoel toevoegen aan je woonkamer of familiekamer.

Rocker fauteuil

De rocker fauteuil is een van de favoriete stoelen voor moeders die borstvoeding geven. Dit type fauteuil wordt geleverd met de beste slaapervaring. Je bent vrij om heen en weer te schommelen wanneer je wilt. Als je moeite hebt om in slaap te vallen, is deze fauteuil perfect. De glider fauteuil is bijna gelijk aan de Rocker fauteuil. Dit type fauteuil wordt geleverd met een volledige ligfunctie. Je kunt dit type stoel gebruiken om te slapen of gewoon om te ontspannen.

Elektrische relaxfauteuil

De elektrische relaxfauteuil behoort tot de traditionele fauteuils. Je kunt de ligfunctie eenvoudig aanpassen. Elektrische relaxfauteuils hebben verscheidene elektrische varianten. Door de elektrische knop aan te raken stel je de ligfunctie eenvoudig in. Je kunt de armsteun en hoofdsteun ook aanpassen aan je behoefte en voorkeur.

Liftfauteuil

De liftfauteuil is een soort relaxfauteuil voor mensen met een handicap. De liftfauteuil maakt het voor veel mensen met een handicap gemakkelijker om onafhankelijker te zijn. Je kunt gemakkelijk van een plat zittende positie tot een rechtopstaande positie gaan. Dit kun je doen met een druk op de knop. Het hefmechanisme zal nuttig zijn bij het aanpassen van de ligpositie. Dit type fauteuil is ook ideaal voor mensen met verwondingen aan heupen, benen en zwakke knieën.