Linkstrategy
Image default
Aanbiedingen

3 Tips voor de inrichting van een kantoor

3 Tips voor de inrichting van een kantoor

De omgeving waarin je werkt heeft veel invloed op de resultaten die je levert. Zo kan de juiste inrichting ervoor zorgen dat je productiever bent en effectiever te werk gaat. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Om je op weg te helpen hebben wij 3 tips voor je op een rijtje gezet! Lees snel verder.

 

  1. Open ruimtes

Vroeger werkten mensen vaak alleen of in kleine groepjes in verschillende hokjes of kamertjes. Tijden zijn echter veranderd. Tegenwoordig zien we steeds vaker grote open ruimtes waar iedereen aan een eigen bureautje werkt. Zo’n open ruimte zorgt voor meer interactie tussen collega’s en werkt motiverend. Toch doe je er goed aan om ook een aantal afgesloten ruimtes te maken waar je bijvoorbeeld klanten kunt ontvangen, presentaties kunt geven of waar de werknemers zich kunnen terugtrekken. 

 

  1. Ergonomische werkplekken

Kantoorwerk is een zittend beroep. Wij mensen zijn echter niet gemaakt om zoveel te zitten. Ergonomische werkplekken worden steeds populairder. Dat houdt in dat je een werkplek creëert waar je staan en zitten af kan wisselen. Dat doe je bijvoorbeeld door verstelbare bureaus en bureaustoelen. Bekijk het assortiment ergonomische bureaustoelen van Kato Kantoorinrichting bijvoorbeeld eens. Ergonomische werkplekken kennen voordelen voor zowel de werknemer als de werkgever. Zo heb je minder kans op fysieke klachten, gaat het ziekteverzuim omlaag, is er hogere productiviteit, meer werkplezier en een veiligere werkomgeving. 

 

  1. Mogelijkheid tot ontspanning

Mensen zijn er dus niet voor gemaakt om de hele dag te zitten. Bewegen is daarom extra belangrijk voor mensen met een zittend beroep. Biedt je werknemers de mogelijkheid tot bewegen. Creëer bijvoorbeeld een ruimte waar ze kunnen lopen of eventueel zelfs sporten. Maar ook een tafeltennistafel of een voetbaltafel zorgen al voor beweging. Daarnaast verhoog je ook nog eens het werkplezier en hebben de werknemers meer onderling contact. Ook dit zorgt voor hogere productiviteit en meer concentratie. 

https://www.katokantoorinrichting.nl/