Linkstrategy
Image default
Aanbiedingen

Tips voor kostenbesparing bij het starten van een nieuwe onderneming

Als beginnende ondernemer wil je zo veel mogelijk geld besparen, terwijl je tegelijkertijd groeit en jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt. Maar hoe doe je dat? Gelukkig zijn er tal van kostenbesparende maatregelen die je kunt treffen om het succes van jouw onderneming te verzekeren. In dit artikel delen we enkele tips waarmee je jouw uitgaven kunt beperken, zonder aan kwaliteit in te leveren.

 

Kies voor een huurauto in plaats van het aanschaffen van een nieuwe auto

Als je een bedrijfsauto voor jouw onderneming nodig hebt, dan kun je deze beter huren dan kopen. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen de kosten van aanschaf bespaart, maar ook die van onderhoud, verzekering en belastingen. Bovendien kun je met een huurauto flexibeler blijven in jouw opties, omdat je niet vastzit aan een specifiek voertuig.

 

Ga voor shared hosting

Een nieuwe onderneming betekent vaak een nieuwe website, maar je hoeft niet meteen te investeren in een kostbaar privé serverabonnement. Kies in plaats daarvan voor shared hosting. Dit biedt mogelijkheden om te kiezen voor een betaalbaar shared hosting-pakket.

 

Maak maximaal gebruik van digitale middelen

Geef digitale middelen de voorkeur boven de inzet van personeel. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een online projectmanagement tool als Asana in plaats van het inhuren van een speciale projectmanager. Of door het automatiseren van administratieve processen met boekhoudsoftware. Door gebruik te maken van digitale middelen bespaar je behoorlijk op de kosten van personeel.

 

Koop groot in

Het is altijd goedkoper om dingen in grotere hoeveelheden aan te schaffen. Bijvoorbeeld door kantoorbenodigdheden in bulk aan te schaffen. Of door een grotere order te plaatsen bij een leverancier voor een korting in de prijs. Door het kopen van goederen en diensten in grotere hoeveelheden bespaar je aanzienlijk op de kosten op lange termijn.

 

Huur een goedkoop kantoorpand of werk vanuit huis

Het is niet nodig om een luxe kantoorpand te huren voor je bedrijf, zeker niet als je begint. Een goedkoop kantoorpand of werk vanuit huis kan een perfecte optie zijn voor veel ondernemers die kosten willen besparen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een virtueel kantoor te gebruiken, waarmee je officieel een bedrijfsadres kunt hebben zonder daadwerkelijk een fysieke locatie te huren.

 

Werk samen met andere bedrijven

Als je net begint met het opzetten van een bedrijf, kan het handig zijn om samen te werken met andere ondernemingen voor bepaalde diensten of marketingactiviteiten. Zo kunt je kosten besparen door in gezamenlijke projecten te werken. Ook kun je door samen te werken met andere bedrijven, je eigen producten of diensten onder de aandacht brengen van een breder publiek.