Linkstrategy
Image default
Aanbiedingen

Wat u moet overwegen voordat u een bosch staafmixer koopt

Wat u moet overwegen voordat u een bosch staafmixer koopt

Dompelblenders – ook wel staafmixers genoemd – geven u de vrijheid om voedsel te mengen en te pureren zonder dat u het naar een grote blender hoeft over te brengen. Sommige bosch blenders bestaan uit één stuk – de motor kan niet worden verwijderd van de blenderarm waarin de messen zitten. Andere zijn ontworpen met een motor die aan de blenderarm kan worden bevestigd, samen met andere hulpmiddelen zoals een garde, mini keukenmachine of kloppers zoals op een handmixer. Ongeacht het type kunnen de beste modellen grote klussen aan zoals het mixen van smoothies en het pureren van soepen direct in de pan en kleinere klussen zoals het maken van mayo of saladedressing.

  • Draadloos versus snoerloos: Een snoer biedt constante kracht, maar het kan verstrikt raken of verbranden of dingen omstoten op een druk aanrecht en fornuis. Draadloze modellen zijn draagbaar en handig, maar ze moeten tussendoor worden opgeladen of ze kunnen hun vermogen verliezen voordat u de klus kunt klaren.
  • Beschermkap: De mesbeschermer is het koepelvormige deel van de blenderarm dat de messen bedekt. Wij vonden dat brede beschermkappen met grote openingen het voedsel beter laten circuleren, zodat het beter en sneller kan worden gemengd. Ze zijn ook gemakkelijker schoon te maken omdat het voedsel dat onder de messen vastzit beter bereikbaar is. Zorg ervoor dat de mesbescherming gemakkelijk in uw favoriete potten en smoothiebekers past.
  • Handvat en grip: Om een bosch staafmixer te bedienen, pak je het handvat met één hand vast en druk je met je vingers op de aan-, uit- of snelheidsknoppen, dus hij moet comfortabel aanvoelen om vast te houden en tegelijkertijd te bedienen. Uw handen worden moe als het handvat te groot is, als de knoppen te klein of onhandig geplaatst zijn of als de blender zwaar aanvoelt. Ook moeten de knoppen gemakkelijk en zonder veel kracht in te drukken zijn. Idealiter vallen uw vingers vanzelf op de knoppen als u het handvat vasthoudt. Wij vonden antislip rubberen handvatten zachter en gemakkelijker vast te houden.
  • Ontwerp: Zoek een model dat compact genoeg is om in een keukenlade op te bergen. Hoewel bosch dompelblenders gemakkelijk te reinigen zijn, geven wij de voorkeur aan modellen met een afneembaar blenderhulpstuk dat vaatwasmachinebestendig is.
  • Extra hulpstukken: Veel bosch dompelblenders werken met een motor die ook kan worden aangesloten op hulpstukken voor hakken, bewerken, kloppen of opschuimen. Als u al stand-alone versies van deze apparaten hebt, kunt u geld besparen door een model zonder de extra’s te kopen, maar ze kunnen een handige optie zijn als u de onderdelen niet bezit of uw opslag wilt consolideren. Een accessoire dat we ten zeerste aanbevelen is een stevige, hoge en smalle mengbeker: Het helpt ervoor te zorgen dat de blender ondergedompeld is, vermindert spatten en vergemakkelijkt de op-en-neer beweging die nodig is om te mengen. Bovendien kunt u het voedsel er rechtstreeks in serveren of bewaren.
  • Wattage: We hebben gemerkt dat dit minder belangrijk is dan andere factoren. De bosch dompelblenders die we hebben getest hadden motoren tussen 225 en 600 watt en hoewel het wattage een indicator is van het vermogen, vonden we dat het geen weerspiegeling is van kwaliteit, prestaties of comfort.