Linkstrategy
Image default
Energie

Het vervangen van de zekeringskast

De zekeringskast is het hart van alle elektrische installatie in huis. De zekeringskast wordt ook wel de groepenkast of de verdeelkast genoemd. Vanuit de zekeringskast wordt stroom gestuurd naar alle verbruikers. De stroom wordt bijvoorbeeld gestuurd naar lampen en stopcontacten. In de zekeringskast zit een hoofdschakelaar die alle stroom in de woning kan aan- of uitschakelen. Ook bevinden de differentieelschakelaar en verschillende zekeringen zich in de zekeringskast. Het is erg belangrijk dat de zekeringskast veilig is. Wanneer dit niet het geval is kan het ernstige gevolgen hebben. Onder andere bij elektricien Vlaanderen 24/24 kan hulp gezocht worden wanneer de zekeringskast niet in orde is.

Waarom moet de zekeringskast in orde zijn?

Het is erg belangrijk dat de zekeringskast in orde is. De zekeringskast is belangrijk voor het hele netwerk van elektra in huis. Alle verschillende groepen stroom zijn hierin te vinden. Ook staat de zekeringkast direct in verbinding met de meterkast. Wanneer de zekeringskast niet goed is aangesloten kan dit stortingen en andere problemen veroorzaken. Uiteindelijk kan door een probleem in de zekeringskast zelfs brand ontstaan. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Regelmatig moet daarom een elektricien langskomen om de zekeringskast te controleren. Helemaal als je vaak last hebt van storingen. De elektricien kan je adviseren de zekeringskast te laten vervangen.

Wanneer moet een zekeringskast vervangen worden?

Een elektricien kan soms het advies geven de zekeringskast te laten vervangen. Er zijn verschillende redenen waarom hij dit advies geeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de stoppen regelmatig doorslaan. Of omdat je regelmatig last hebt van storingen. Dit is een teken dat de zekeringskast niet meer naar behoren werkt. Ook wanneer grootgebruikers worden aangesloten kan de zekeringskast beter vervangen worden. Grootgebruikers zijn apparaten die veel stroom verbruiken. Een andere reden kan zijn dat de groepenkast wordt uitgebreid of dat er zonnepanelen op het huis worden aangelegd. Dit kunnen allemaal redenen zijn om de zekeringskast te laten vervangen.