Linkstrategy
Image default
Eten en drinken

Romige Artisjok Pasta

Deze romige artisjokpasta gebruikt citroenschil en peterselie om de volle smaak van de Parmezaanse kaassaus in balans te brengen. Je kunt voor dit gezonde pasta recept artisjokharten uit de vriezer of uit blik gebruiken. Je kan ook op www.aardappelshop.nl artisjok kopen.

 

Ingrediënten

  • 225 g volkoren orzo
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 90 g gesneden prei
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 pakket van 340 g diepgevroren artisjokharten, ontdooid, drooggeperst en grof gehakt of 1 blik artisjokharten van 400 g, uitgelekt en gehakt
  • 250 ml volle melk
  • 115 g magere roomkaas, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels citroensap
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 16 g gehakte verse platte peterselie, verdeeld

 

Bereiding

  • Stap 1

Breng een grote pan water aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking; laat uitlekken en bewaar 1 kopje kookwater.

  • Stap 2

Verhit olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg prei en knoflook toe; kook al roerend, tot het licht zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg artisjokken toe; kook al roerend, tot het is opgewarmd, 2 tot 3 minuten.

  • Stap 3

Zet het vuur lager. Voeg de melk, roomkaas, citroenschil, citroensap en 30 g Parmezaanse kaas toe; kook al roerend, tot de kazen zijn gesmolten en de saus glad is, ongeveer 1 minuut. Roer de gekookte orzo en 6 eetlepels peterselie erdoor. Roer er zo nodig geleidelijk het achtergehouden kookwater door om de gewenste consistentie te bereiken. Serveer de orzo met de resterende 2 1/2 eetlepels Parmezaanse kaas en 2 eetlepels peterselie.

Voedingswaarde

Portiegrootte: ongeveer 270 g

Per portie: 403 calorieën; vet 15g; cholesterol 36 mg; natrium 454 mg; koolhydraten 50g; voedingsvezels 13 g; eiwit 16 g; suikers 7g; verzadigd vet 7 g; vitamine a IU 1953IU; kalium 205 mg.