Linkstrategy
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je van een pubquiz een geslaagd bedrijfsuitje?

 

Een pubquiz kan een geweldige manier zijn om werknemers en hun ouders buiten het kantoor te krijgen en met elkaar te socialiseren. Er zijn echter een paar belangrijke dingen die je moet doen om de pubquiz tot een succes te maken.

 

1. Kies de juiste locatie

De eerste stap is het kiezen van een locatie die centraal gelegen is en handig is voor alle aanwezigen. Zit jouw bedrijf in het Groningen? Dan hoef je natuurlijk niet Utrecht te kiezen als locatie.

 

2. Stel een datum en tijd vast

Als je de locatie hebt gekozen, moet je een datum en tijd voor de pubquiz vaststellen. Houd er rekening mee dat ouders kinderopvang moeten regelen, dus kun je de pubquiz het beste op een doordeweekse avond of zaterdagmiddag houden. 

 

3. Maak de quiz 

De volgende stap is het maken van de pubquiz zelf. Je wilt een mix van algemene kennisvragen, popcultuurvragen en vragen die specifiek zijn voor je bedrijf of bedrijfstak. Zorg ervoor dat de vragen uitdagend maar niet te moeilijk zijn, zodat iedereen een kans heeft om te winnen. 

 

4. Bied prijzen aan

Om deelname te stimuleren, bied je prijzen aan voor het winnende team en deurprijzen voor iedereen die aanwezig is. De prijzen hoeven niet duur te zijn; cadeaubonnen of een klein presentje kan zeker volstaan. 

 

5. Promoot het evenement

Tot slot moet je het evenement promoten, zodat werknemers en hun familie ervan op de hoogte zijn en kunnen reageren. Stuur een e-mail, hang flyers op kantoor op en promoot het op sociale media met een pakkende hashtag. Medewerkers zullen het echt waarderen dat het bedrijf iets organiseert en ze zullen zich beter inzetten voor de baas!

Pubquiz laten organiseren

Een pubquiz kan een geweldige manier zijn om werknemers en hun partners het kantoor uit te krijgen en met elkaar te teambuilden – als het goed wordt gedaan! Volg deze tips voor het kiezen van de juiste locatie, het vaststellen van een datum en tijd, het maken van de quiz, het aanbieden van prijzen en het promoten van het evenement en je zult zeker een succesvolle pubquiz organiseren waar iedereen van zal genieten! Wil je liever niet zelf een pubquiz organiseren? Laat dit dan vooral door Bubbelbal doen!