Linkstrategy
Image default
Linkbuilding

Uitbesteden of toch niet

Als bedrijfseigenaar heeft u op het gebeid van bedrijfsvoering en manier van werken effectiviteit en effectiviteit hoog in het vaandel staan: het is belangrijk dat alle werkzaamheden zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk worden uitgevoerd, zodat u het geld kunt besteden aan hetgeen echt belangrijk is voor uw bedrijf.

 

Uiteraard bent u uw bedrijf begonnen om anders te zijn dan uw competitie: u bent ergens beter in, of doet iets net even ietsje anders waardoor u een voorsprong heeft op de rest. Daarom is het niet verstandig om hier iets aan te veranderen, al kost het misschien ietsje meer. Maar er zijn wel een tal van zaken waar u wel op kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan de salarisverwerking. De salarisverwerking voegt namelijk (tenzij u een salarisverwerker bent) weinig toe aan uw competitieve vermogen. Sterker nog: een gespecialiseerd bedrijf als CBBS is waarschijnlijk beter thuis hierin dan dat u bent, waardoor zij waarschijnlijk minder fouten maken en het ook nog eens een stuk sneller doen dan dat u het doet.

 

Ondanks dat dit heel aantrekkelijk klinkt is het toch belangrijk om even goed na te gaan of het de investering waard is: vaak kost het uitbesteden ook enorm veel geld, soms zelfs meer dan dat het u zou kosten om het zelf te doen. Dit betekent niet dat u het dan niet moet doen: u moet er namelijk ook rekening mee houden dat u extra tijd overhoud waarin u juist winstgevende activiteiten kunt uitvoeren en het relatief gezien misschien alsnog de beste keuze is. Bovendien zijn er tegenwoordig steeds meer servicebedrijven, waardoor de prijzen dalen door de competitie op die markt. Het uitbesteden is dus in bijna alle gevallen aangeraden, tenzij het zelfs relatief gezien duurder is, in dat geval kunt u het beste zelf uw salarisverwerking doen.

Voor meer info : volg de link