Linkstrategy
Image default
Linkbuilding

Online radio luisteren

Doordat men tegenwoordig bijna overal beschikking heeft tot het internet en men bovendien veel gebruik maakt van apparaten als smartphones, computers en Smart TV’s luisteren veel meer mensen tegenwoordig online naar hun favoriete radiostations.

Waar het voorheen normaal was om via de radio zelf te luisteren in de woonkamer of via een analoge radio in de auto is dit tegenwoordig ietwat achterhaald. Veel radio’s in de woonkamer en auto hebben plaatsgemaakt voor een digitale variant of zijn zelfs automatisch verbonden met het internet, waardoor het aandeel van analoge traditionele radio’s afneemt.

Tegelijkertijd neemt het aantal online luisteraars met de jaren significant toe. Dit komt niet alleen maar doordat veel radio’s tegenwoordig verbonden zijn met het internet, maar bijvoorbeeld ook doordat men tegenwoordig ook op andere, nieuwe manieren naar de radio kan luisteren.

Veel mobiele telefoons zijn bijvoorbeeld geschikt om mee naar de radio te luisteren. Voorheen kon men alleen via een mobiele telefoon luisteren als oortjes of een koptelefoon werden aangesloten aangezien deze als antenne konden worden gebruikt. Maar tegenwoordig zijn er ook een groot aantal apps waarmee men direct via een internet verbinding kan streamen. Dit neemt daarnaast nog eens extra toe in populariteit omdat men steeds vaker een groot mobiel datapakket heeft waardoor men zonder na te denken altijd verbonden kan zijn.

Ook worden computers en Smart TV’s steeds vaker ingezet als medium. Door bijvoorbeeld naar een website te gaan die functioneert als radioportal kan men direct via deze websites luisteren naar een station naar keuze. Een bijkomend voordeel is dat deze radioportals als www.radioguide.fm vaak tientallen radiostations bevatten waardoor men met slechts één simpele klik naar een ander station kan overschakelen, zonder te hoeven zoeken naar het station of de frequentie.

Het lijkt er dan ook op dat internet radio alleen maar zal groeien. De komst van smartwatches en andere technologieën maken het immers nog makkelijker en logischer om op deze manier naar de radio te luisteren.

Voor meer info : volg de link