Linkstrategy
Image default
Marketing

Wat is Voice search en hoe werkt het precies?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, Voice search. Maar wat is dat nou precies? In dit blogartikel gaan we hier dieper op in. Wat betekent Voice search en hoe werkt het eigenlijk? Maar ook waarom je volgens ons het beste kan investeren in Voice search. Lees dus snel verder om alles te weten te komen over deze nieuwe ontwikkeling.

Stel je voor, je bent aan het koken en je hebt je handen vol met deeg. Je wilt graag een nieuw recept opzoeken, maar je kan niet op je telefoon kijken omdat je handen vies zijn. Geen probleem meer met Voice search! Met Voice search kun je jouw telefoon of ander apparaat besturen met je stem. Dit houdt in dat je niet meer altijd je handen nodig hebt om te zoeken op internet of te navigeren op je telefoon.

Voice search heeft drie belangrijke pijlers:

Allereerst is er het gesproken zoekwoord. Dit betekent dat je zelf kan inspreken wat je zoekt en dat je apparaat dit begrijpt. De tweede pijler is de intentie van de gebruiker. Voice search begrijpt niet alleen wat je zegt, maar ook wat je eigenlijk bedoelt. Dit maakt zoekopdrachten veel persoonlijker en specifieker. De derde pijler is het geschikte antwoord. Als iemand bijvoorbeeld vraagt om het weer, dan is het antwoord van Voice search direct het weer van vandaag op jouw locatie.

Investeer in Voice search! Maar waarom?

Steeds meer apparaten worden uitgerust met een spraakfunctie. Consumenten gebruiken Voice search daarom steeds vaker en daar ligt een enorme kans voor bedrijven. Door gebruik te maken van Voice search, kan je jouw bedrijf nog beter in de markt zetten. Het kan immers doorslaggevend zijn of jouw bedrijf wel of niet naar voren komt in de zoekresultaten.

In het kort

Voice search is een ontwikkeling waar we niet meer omheen kunnen. Het is eenvoudig in gebruik en kan jouw leven net iets gemakkelijker maken. Als bedrijf kan je daarom ook veel winst halen uit het implementeren van Voice search.

Veelgestelde vragen over Voice search:

1. Wat is Voice search?

Voice search is een functie waarmee je apparaten met je stem kan besturen. Hierdoor kun je optimaal gebruikmaken van je apparaat zonder dat je je handen hoeft te gebruiken.

2. Waarom is Voice search belangrijk?

Steeds meer gebruikers maken gebruik van Voice search, en daar liggen kansen voor bedrijven. Door te investeren in Voice search kan jouw bedrijf beter in de markt gezet worden.

3. Hoe werkt Voice search?

Voice search werkt aan de hand van gesproken zoekwoorden, de intentie van de gebruiker en het geschikte antwoord. De gebruiker kan dus inspreken wat hij zoekt, waarna er een passend antwoord gegeven wordt.

4. Op welke apparaten is Voice search beschikbaar?

Voice search is beschikbaar op steeds meer apparaten. Denk maar aan smartphones, tablets, laptops en smart home apparaten zoals de Google Home of Amazon Echo.

Conclusie:

Voice search is een ontwikkeling waar we niet meer omheen kunnen. Het biedt nieuwe mogelijkheden en kan ons dagelijks leven net iets gemakkelijker maken. Voor bedrijven biedt het een enorme kans om zichzelf beter in de markt te zetten. Door te investeren in Voice search worden bedrijven beter vindbaar in de zoekresultaten. Dit alles maakt Voice search een nieuwe krachtige toevoeging voor zowel consumenten als bedrijven.