Linkstrategy
Image default
Mode en Kleding

De handige eigenschappen van Crocs

De eerste keer dat mensen Crocs op straat gingen dragen, vroegen anderen zich af wat die rubberen klompen waren. Een ding is zeker, mensen waren niet al te enthousiast om zich een paar Crocs aan te schaffen, alleen al door het uiterlijk van de eerste paar ontwerpen. Pas toen mensen zeiden dat Crocs de meest comfortabele schoenen waren die ze ooit hadden gehad, kregen ze aandacht.

Crocs werden oorspronkelijk ontworpen als bootschoenen. Het materiaal maakte ze gemakkelijk droog en de zolen waren slipvast, waardoor ze de perfecte schoenen waren voor werk op het dek. Ze kregen onmiddellijk een bijna cult-achtige aanhang onder chef-koks en ziekenhuispersoneel. Met de Crocs heren schoenen konden ze meer dan acht uur op hun voeten blijven staan zonder al te veel belasting en pijn aan hun voeten, enkels en benen. Al snel begonnen mensen ze ook op straat te dragen. Met Crocs die elk seizoen nieuwe ontwerpen uitbrengen, is Crocs nu een wereldwijd succes geworden.

Zacht en comfortabel

De belangrijkste reden waarom mensen Crocs kopen, is dat ze zacht en comfortabel zijn. Crocs zijn gemaakt van Croslite, een gepatenteerd materiaal dat zich naar de vorm van je voeten vormt voor een pasvorm op maat. Ze zijn niet zo zacht dat ze je een onstabiel gevoel geven tijdens het lopen, maar ze zijn erg licht. Het voetbed is orthopedisch en voorzien van bloedsomloopnoppen die de bloedsomloop stimuleren.

Antislipzolen

De tweede belangrijke reden waarom mensen Crocs leuk vinden, is dat ze niet markerende en slipvaste zolen hebben. De antislipzolen maken ze het perfecte schoeisel voor mensen die altijd lang op hun voeten staan en rondrennen. Ze zijn ook zeer geschikt voor varen, zwemmen en voor gebruik binnenshuis waar de vloeren glad kunnen zijn.