Linkstrategy
Image default
Mode en Kleding

Zo loop jij een marathon

Zo loop jij een marathon

De meeste mensen die je vraagt hoe ze een marathon moeten lopen, zullen je vast een simpel antwoord geven en zeggen dat je dit doet op een paar hardloopschoenen. Dat klopt uiteraard ook, echter komt er veel meer bij kijken dan alleen dat. Zo is het belangrijk dat je exact weet tot hoe ver jouw lichaam kan gaan en is het ook belangrijk dat je de juiste outfit draagt. Je kunt je voorstellen, dat een rondje hardlopen op een paar afgetrapte schoenen natuurlijk niet heel succesvol is. Kortom, een goede voorbereiding is dus het halve werk. Maar hoe gaat deze voorbereiding in z’n werk? Wil jij weten hoe, dan vertellen wij het je!

Begin op tijd

Heb je nog nooit hardgelopen en wil je graag beginnen, dan is het goed dat je op tijd begint. Het is namelijk niet veel mensen gegeven om binnen een paar weken helemaal klaar te zijn voor het lopen van een marathon. De gemiddelde periode die je namelijk nodig hebt, is toch zeker 4 tot 6 maanden alvorens je lichaam is gewend en je op het niveau bent dat het ook voor je lichaam verantwoord is om deze prestatie te kunnen leveren. Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer jij weet wanneer je wilt gaat lopen, je hier een planning en schema voor maakt, zodat jij je uiteindelijke doel kunt bereiken.

Zorg voor de juiste outfit

Zo even een paar rondjes om het voetbalveld rennen in een trainingsbroek en bh zijn natuurlijk niet de sleutel tot succes. Het is belangrijk dat je kiest voor als eerste juiste hardloopschoenen, die je overigens het beste kunt laten aanmeten bij een hardloopzaak. Hier laten ze je op een loopband rennen, waardoor ze exact kunnen zien waar bepaalde drukpunten zitten, zodat ze je een goede schoen kunnen aanmeten. Vervolgens is het zaak om je fantasie bh ter verruilen voor bijvoorbeeld een voorgevormde bh zonder beugel of een sport bh met beugel. 

Trainen trainen trainen

Je kunt nog zulke goede hardloopschoenen hebben, maar een marathon lopen zonder training, dat gaat hem natuurlijk nooit worden. Zorg er dus voor dat je beschikt over een goed schema en houd je hier dan ook aan. Je zult merken, dat wanneer je dit wekelijks doet en ook volgt, dat je zienderogen vooruit gaat, waardoor jij uiteindelijk de felbegeerde eindstreep weet te behalen, dat is natuurlijk waar je het uiteindelijk allemaal voor doet!