Linkstrategy
Image default
Sport

Waar worden keepershandschoenen van gemaakt?

De snelheid van het spel gaat omhoog en zelfs de voetballen worden vernieuwd, zoals de nieuwe Nike Flight voetbal. Als we Nike moeten geloven heeft deze bal de meest strakke balvlucht ooit, dus dat zou betekenen dat keepers gaan zwabberballen om hun oren krijgen. Mocht dat wel zo zijn, blijft het er voor keepers niet makkelijker om je te kunnen onderscheiden. Om zoveel mogelijk ballen uit het doel te houden moet de keeper over een paar goede keepershandschoenen beschikken. 

Zeker als je als keeper controle wilt hebben over een zwabberbal moet de handschoen gemaakt zijn van goed en stevig materiaal. Dat brengt ons bij de vraag waar keepershandschoenen van worden gemaakt. Die vraag behandelen we in dit artikel.

De onderdelen van een keepershandschoen

Allereerst behandelen we de onderdelen van een keepershandschoen. De voor- en achterkant van een handschoen voor keepers verschillen bijvoorbeeld van materiaal. De achterkant van een keepershandschoen is het meest opvallend en bepaalt de uitstraling van jou als keeper. Grote merken geven de achterkant vaak dezelfde kleur mee als bijbehorende voetbalschoenen. De voorkant, of binnenkant, van keepershandschoenen is het belangrijkste onderdeel voor keepers. Met dat gedeelte dienen zij controle te krijgen over de bal. Hiervoor is de mate van grip erg belangrijk en dat heeft weer invloed op het materiaal van de binnenkant van de keepershandschoen.

Het materiaal van keepershandschoenen

De binnenkant van keepershandschoenen wordt gemaakt van foam. Een materiaal wat verkrijgbaar is in verschillende kleuren en verschillende soorten zachtheid. Hoe zachter de foam, hoe meer grip. Alleen hoe zachter de foam, hoe sneller het materiaal slijt. Andersom geldt voor keepershandschoenen met harde foam dat deze minder grip bieden, voornamelijk in natte weersomstandigheden. Daarentegen slijten deze keepershandschoenen minder snel. De dikte van de binnenkant van de handschoen is ook van belang voor keepers, welke uit twee lagen bestaat. Een keepershandschoen met dik foam zorgt voor veel demping, maar minder gevoel bij het vangen van een bal. Wil je liever veel gevoel bij het vangen van een bal? Kies dan voor keepershandschoenen met minder dik foam.

Het materiaal van de buitenkant van keepershandschoenen verschilt per variant. Duurdere modellen zijn vaak van latex gemaakt. De achterkant van de goedkopere modellen worden vaak gemaakt van kunststof. Een keepershandschoen met een latex achterkant is flexibeler en zorgt voor meer draagcomfort. Keepershandschoenen met een kunststof achterkant zijn robuuster en hebben een stevige pasvorm. 

Keepershandschoenen zonder bandage

Tegenwoordig zijn er keepershandschoenen te krijgen zonder bandage, want ook keepershandschoenen worden verder geïnnoveerd. Het materiaal van deze keepershandschoenen bestaat uit verschillende soorten. Zonder bandage moet de keepershandschoen strak genoeg zijn om aan te sluiten op de hand en arm van de keeper. Vandaar dat deze handschoenen gemaakt zijn van gebreid en zeer elastisch materiaal, zoals polyester en spandex. Op deze manier sluit de handschoen goed aan en zal deze niet van je hand afglijden.

Keepershandschoenen worden dus gemaakt van verschillende materialen, wat het verschil kan aanduiden tussen de verschillende prijspunten. Daarnaast hebben de materialen invloed op de pasvorm en de kwaliteit van een keepershandschoen.