Linkstrategy
Image default
Aanbiedingen

Extra’s voor aanhangwagen

Extra’s voor aanhangwagen

Een aanhangwagen is een handig hulpmiddel om grote aantallen te vervoeren. In een auto is vaak maar beperkte ruimte beschikbaar. Door gebruik te maken van een aanhanger creëer je veel meer ruimte. Enkel een aanhangwagen is leuk, maar de extra’s bij de aanhangwagen maken het gebruik nog een stuk eenvoudiger. Wij vertellen jou graag meer over verschillende extra’s voor de aanhangwagen. Op deze manier verhoog jij het comfort bij het gebruiken van je aanhangwagen. 

 

Lieren 

Een lier is een extra instrument voor een aanhanger. Door middel van een lier kan je eenvoudig zware dingen op de aanhanger plaatsen. Door middel van een lier kan je een kapotte auto op de trailer plaatsen. Een lier is verkrijgbaar in verschillende soorten; de hand- en elektrische lier zijn het bekendste. Het heeft een trekkende werking en is handig in combinatie met oprijplaten. 

 

Oprijplaten 

De oprijplaten voor de aanhanger bieden de oplossing tijdens het laden en lossen van rollende voertuigen of andere materialen. Een bestelauto of vrachtwagen krijgt sturing van de oprijplaat om op de aanhangwagen geplaatst te worden. Bij een oprijplaat dien je rekening te houden met het draagvermogen. Het draagvermogen is niet alleen afhankelijk van de oprijplaat, maar ook afhankelijk van de hoogte van de oprijplaat. Een oprijplaat met een lagere oprijhoogte, zorgt voor een lager draagvermogen van de oprijplaat. Vaak vind je in de handleiding van de oprijplaat voor jouw aanhanger meer informatie. 

 

Kettingtakels  

Een kettingtakel is redelijk vergelijkbaar met een lier. Een lier trekt aan iets en is geschikt om zware dingen de trailer op te trekken. Een takel is bedoeld om zware voorwerpen op te tillen. Een zaagmachine bijvoorbeeld heeft vaak geen rijdende wieltjes, maar dient wel verplaatst te worden met bijvoorbeeld een aanhangwagen. Een kettingtakel kan jou helpen om de zaagmachine in de aanhangwagen te plaatsen.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/