Linkstrategy
Image default
Woning en Tuin

Lees hier alles over waterbed matrassen

Vele dachten dat het slapen op een waterbed matras niet voor hen weggelegd zou zijn. In tegendeel. Voor vele is het een uitkomst om eens op een waterbed matras te slapen in plaats van een normaal matras. Het slapen op een waterbed is niet eens zo nieuw als men soms denkt. Rond het jaar 1800 werden er patiënten die langdurig ziek waren op een waterbed gelegd om zo doorligplekken te voorkomen. Tot de jaren 90 was dit een populaire manier van slapen, maar helaas was de evolutie van het waterbed matras niet zo snel als de gewone matrassen ,waardoor men teruggreep naar het vertrouwde.

De voordelen van een waterbed matras

De waterbed matrassen van tegenwoordig zijn niet meer van vroeger te onderscheiden. Bijna alles is persoonlijk instelbaar. Denk maar aan de temperatuur, hardheid, zachtheid en de stabilisatie van het bed. Ook is een waterbed matras een stuk hygiënischer doordat stof, zweet, bacteriën en husstofmijt geen kans krijgt om in het matras te trekken.

Door een waterbed matras aan te schaffen merkt u snel dat er geen weerstand en druk op uw gewrichten wordt gezet. Hierdoor komt uw lichaam in complete ontspanning terecht. En verminderen de gewrichtspijnen die u heeft. Doordat het matras licht golft, zult u merken dat u sneller ontspannen bent en sneller in slaap kunt vallen. Tevens is het mogelijk om een water verwarmingsfunctie bij het matras aan te schaffen. Zodat ook in de winter het bed lekker warm is.

Hard side of soft side matras

Om het juiste matras te kiezen is het zaak dat u goed oplet dat u het matras kiest wat het beste bij uw lichaam en wensen past. Een waterbed matras is er in twee varianten. Een hard side en een soft side. Een hard side matras ligt in een ledikant, zoals bij vele bedden ook nog van toepassing is. Hierdoor wordt de druk aan de zijkant opgevangen door de zijkant van het ledikant. Een soft side matras heeft een zachte schuimrubber rand die de druk opvangt waardoor een ledikant niet nodig is, maar kan altijd in uw huidige ledikant geplaatst worden. Ook is het in en uit stappen met een soft side net wat makkelijker. Welk soort u ook kiest, deze zijn beide aan uw wensen aan te passen.

Onderhoud

Om uw waterbed matras zo goed mogelijk te houden is wat onderhoud noodzakelijk. Om de zes maanden is het verstandig om speciale waterbed conditioner toe te voegen zodat het water in het bed op orde blijft. Ontlucht uw bed een aantal keer per jaar en zorg voor schoon beddengoed wat u regelmatig lucht en wast. Omdat water leeft en hier bacteriën in zitten kunt u geurbestrijders aan het water toevoegen. Zo heeft u altijd een aangename geur in uw bed.

https://lalunawaterbedden.nl/categorieen/waterbedden-matrassen/