Linkstrategy
Image default
Woning en Tuin

Je nieuwe trapleuning hout volledig op maat

Voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe trapleuning vanwege een verbouwing, verhuizing of vervanging van de versleten trapleuning, is het aan te raden om deze op maat te laten maken. Een trapleuning hout op maat laten maken is namelijk heel eenvoudig en zorgt voor het allerbeste resultaat. Je weet zo beter welk materiaal je mooi vindt passen en weet ook hoeveel materiaal je nodig hebt. Daarmee kun je ook beter inschatten welk kostenplaatje er komt kijken bij de aanschaf van je nieuwe houten trapleuning.

 

Het voordeel van een trapleuning hout op maat

Het kunnen voorspellen van het mooiste materiaal en het kostenplaatje is niet het enige voordeel dat je krijgt als je je nieuwe trapleuning op maat laat maken. Een standaard trapleuning is vaak heel eenvoudig, maar misschien net niet volledig naar jouw smaak. Door je houten trapleuning op maat te laten maken, krijg je wat meer inspraak over het eindresultaat. Zo kun je een knikje of een draai in de trap bijvoorbeeld mee laten nemen in het ontwerp van de leuning, zodat dit mooier in elkaar overloopt. Ook andere persoonlijke voorkeuren kun je beter meenemen in het eindresultaat zodra je de trapleuning op maat laat maken.

 

Stel je eigen trapleuning zelf samen

Met het inmeten krijg je ook een beter beeld van wat er straks aan je muur komt te hangen. Voordat het zover is, moet je eerst een type uitzoeken. Hiervoor krijg je genoeg keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit meerdere materialen, vormen en kleuren. Materialen zijn deels afhankelijk van de vorm je kiest. Zo kun je bij een ronde trapleuning kiezen voor onder meer eikenhout of mahoniehout. Kies je voor een andere vorm, zoals rechthoekig of de sleutelgatvorm, kom je uit bij grenenhout. Grenenhout kenmerkt zich door een geelbruine kleur. Eikenhout is vaak net wat donkerder. Mahoniehout is zelfs eerder roodbruin. Deze kleur kun je behouden met een neutrale behandelingsolie, of aanpassen door een gekleurde olie. Je kunt als eindresultaat kiezen voor natuurlijk wit, mahoniekleur of donkere eikenkleur. Wil je liever een zijdeglans zwarte of witte trapleuning, kan dat natuurlijk ook.