Linkstrategy
Image default
Woning en Tuin

Harmonicadoek of een schaduwdoek: wat is jouw ideale zonwering?

Schaduwdoeken zijn een sfeervolle en betaalbare manier om schaduw te creëren buiten. Ze kunnen worden geïnstalleerd in tuinen, op terrassen en op balkons. Schaduwdoeken.nl is een leverancier van kwalitatieve en betaalbare schaduwdoeken op maat die je vervolgens zelf ophangt. Eén van de belangrijkste keuzes die je dan moet maken, is of je voor een schaduwdoek of een harmonicadoek kiest. Beide opties hebben voor- en nadelen. De onderstaande informatie helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Definities

Deze specialist heeft je schaduwdoek op maat al binnen twaalf dagen klaar voor levering. Een schaduwdoek is een doek dat je in je tuin spant om schaduw te creëren. Dat kan tussen gebouwen, tussen palen en zelfs tussen bomen. Een harmonicadoek is een schaduwdoek dat je gemakkelijk open en dicht schuift met een katrolsysteem. Je vouwt hem op als je hem niet gebruikt en doet hem open wanneer je wel schaduw nodig hebt. Een standaard schaduwdoek op maat kan dat niet, is statisch en altijd aanwezig tot je hem verwijdert voor de winter. Als je de doeken bij Schaduwdoeken.nl bestelt, dan zijn ze schimmelwerend en waterdicht. Daarbij houden ze maar liefst 90% tot 95% van de uv-stralen tegen. Kies je voor de Shadesail-optie? Dan kun je door het doek heen kijken en zo meer openheid ervaren.

Welk doek is het beste voor jou?

Je kiest voor een harmonicadoek wanneer je de vrijheid wilt hebben om voor wel of geen zon te kiezen. Je kunt dan ook gedeeltelijk schaduw creëren, exact zoals je het wilt. Een schaduwdoek op maat is goedkoper en ook gemakkelijker. Je hangt hem op en hebt er daarna geen omkijken meer naar. Als je hem goed ophangt, dan vangt hij ook geen regen en is hij prima bestand tegen wind. Beter dan een parasol. De uiteindelijke keuze is aan jou. Een harmonicadoek geeft je meer mogelijkheden, terwijl een schaduwdoek erg gemakkelijk en simpel is.