Linkstrategy
Image default
Bedrijven

Hoe kan je makkelijk elektrische draden doorverbinden

 

het doorverbinden van elektrische kabels is een klus dat voorzichtig moet uitgevoerd worden. Überhaupt wanneer je met stroom werkt moet je altijd zo voorzichtig mogelijk te werk gaan. dat klinkt vanzelfsprekend maar fouten met elektra worden nog steeds regelmatig gemaakt en dat proberen wij te voorkomen. hier zijn verschillende methodes hoe u het zou kunnen doen. vanuit daar kan u zelf kiezen wat uw voorkeur is. 

Stroomdraden verbinden met lasdoppen

De eerste methode is het verbinden van stroomdraden met lasdoppen. wat wel belangrijk is om te noteren is dat deze methode een lange overgangsweerstand heeft. Met middel van een combinatietang worden de draden in elkaar gedraaid. Waar hierop gelet moet worden is dat het zo strak mogelijk aan elkaar moet verbonden worden en dat het naar rechts gedraaid wordt. Daarna moet de lasdop op de las gedraaid worden. Wat je over hebt na deze stappen, is bij wijze van spreken een bundel elektriciteitsdraden. 

De veer moet tegen de aderisolatie gedraaid worden maar je moet er op letten dat je niet meer dan 5 draden onder een las doet.

Hoe verbind je stroomdraden met behulp van lasklemmen

Lasklemmen is de 2de methode en een heel belangrijke hulpmiddel bij het verbinden van stroomdraden. Wat een lasklem doet is simpelweg draden aan elkaar klemmen. Deze lasklemmen zijn doorzichtig en makkelijk te gebruiken. Ook zijn er veel verschillende soorten lasklemmen. Je hebt de 2-polige lasklemmen. Dat 2 draden aan elkaar kan klemmen. De 3-polige lasklemmen waarmee je 3 draden aan elkaar vast kan klemmen of juist een draad splitsen in 2.

Op 2 verschillende manieren kan je uitzoeken of je het goed hebt gedaan. als eerste kan je de stroomgroep in kwestie proberen weer aan te zetten en anders kan je een spanningsmeter gebruiken in het gaatje van de lasklem.