Linkstrategy
Image default
Aanbiedingen

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een gaming monitor

Wie de nieuwste en vetste games wil kunnen spelen van dit moment, heeft niet alleen een krachtige gaming pc nodig maar ook een geschikte gaming monitor. Gaming monitoren zijn te verkrijgen in uiteenlopende formaten, met verschillende paneeltypes en diverse opties en aansluitmogelijkheden. In deze blog zetten wij duidelijk voor jou uiteen waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van een gaming monitor. Wanneer je veel geld hebt gestoken in de modernste gaming pc wil je natuurlijk wel dat jouw games letterlijk van het scherm afspatten. Lees daarom snel even verder!

 

De grootte van het scherm

 

De grootte van het scherm wordt bepaald door het schermdiagonaal en wordt uitgedrukt in inch. Zo heb je gaming monitoren met een schermdiagonaal van 23 inch of minder tot maar liefst 40 tot 50 inch. De meest gangbare grootte is 27 inch, maar ook 24 inch en 32 inch komen relatief vaak voor. Stem de grootte van het scherm af op de ruimte alsook de afstand tot het scherm. Wanneer je een kleine ruimte hebt en dicht op het scherm zit doe je er goed aan een wat kleiner scherm aan te schaffen. Zit je verder van het scherm af, bijvoorbeeld omdat je gebruikmaakt van een controller? Ga dan voor een groter scherm om jouw games optimaal te kunnen spelen.

 

De verversingssnelheid en de responstijd

 

Wanneer het aankomt op beeldschermen geschikt voor gaming is vooral de verversingssnelheid erg belangrijk. Standaard beeldschermen beschikken over een verversingssnelheid van 60 HZ en kunnen iedere seconde maximaal 60 beelden weergeven. Ter vergelijking: een gaming monitor kan tot wel 240 beelden per seconde weergeven. Zo mis je geen belangrijke momenten in de game! 144 of 165 HZ zijn echter het meest gangbaar. Naast de verversingssnelheid is ook de responstijd van belang. Dit is de tijd die pixels in je monitor nodig hebben om van kleur te veranderen. Een responstijd van maximaal 2 ms wordt aangeraden.

 

Het paneeltype en de scherpte daarvan

Je hebt de keuze uit 3 soorten paneeltypes: VA, TN en IPS. Elk paneeltype heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een VA paneel is het populairst onder gamers. Let vooral op de beeldschermresolutie omdat deze aanduidt hoe scherp en gedetailleerd het beeld is. Naast 4K zijn er tegenwoordig ook al 5K monitoren te koop. Bijvoorbeeld op Azerty.nl.

https://azerty.nl/