Linkstrategy
Image default
Aanbiedingen

Waar kun je plakfolie voor gebruiken?

Waar kun je plakfolie voor gebruiken?

Het opknappen van meubels is hartstikke leuk om te doen en ook best gemakkelijk. Je hebt natuurlijk verf waar je dit mee kan doen. Alleen heb je dan wel een effen kleur en verder geen optie. Dan is het gebruiken van plakfolie natuurlijk veel leuker! Je kunt veel soorten krijgen met leuke en ook niet al te drukke printjes. Bij bijvoorbeeld plakfoliewebshop.nl heb je een hele hoop soorten plakfolies. Ze hebben een hoop verschillende afmetingen waardoor er voor ieder project wel iets is. Heb je bijvoorbeeld een grote kast die je gaat plakken? Geen punt! De lengte kun je namelijk zelf bepalen en hierdoor passend maken.

 

Is plakfolie plakken moeilijk?

Dan heerst er natuurlijk nog wel de vraag of het plakken moeilijk is. Het plakken is over het algemeen niet moeilijk maar er moet wel secuur te werk gegaan worden. Er zijn een aantal stappen die je echt niet moet overslaan om een prachtig eindresultaat te krijgen. De eerste stap hiervan is het schoonmaken van het te plakken meubel. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met warm water en een druppel afwasmiddel. Hierdoor ontvet je de ondergrond en zorg je ook dat stof en vuil verdwijnt. Door deze stap voorkom je dat het plakfolie loslaat of niet strak opgeplakt kan worden. Ook is het aan te raden om water te gebruiken bij het aanbrengen van folie. Hierdoor plakt het niet direct vast en kun je het nog iets corrigeren. Dit water kan aan het einde gemakkelijk verwijderd worden door eroverheen te gaan met een rakel en theedoek. Leg altijd handdoeken eronder want er kan aardig wat water vrijkomen.

 

Kan je plakfolie ook weer verwijderen?

Het fijne aan het gebruiken van plakfolie is dat het niet geheel permanent hoeft te zijn. Je kun het uiteraard ook gewoon laten zitten en er een hele lange tijd van genieten. Alleen soms wil je gewoon een andere look hebben of moet het vervangen worden. Dan is het fijn als je folie hebt gebruikt want dit is ook weer te verwijderen. Wel is het zo hoe langer de folie erop zit hoe vaster het gaat zitten. Is dit het geval? Verwarm de folie dan iets met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag week en kun je het product gemakkelijk stukje bij beetje verwijderen. Blijven er lijmresten over? Dan kunnen je dit gemakkelijk verwijderen met stickeroplosser.

 

https://www.plakfoliewebshop.nl