Linkstrategy
Image default
Auto's en Motoren

Glansrijk de weg op: Alles over de coating van jouw auto

Als autoliefhebber wil je natuurlijk dat je auto er altijd piekfijn uitziet. Een coating kan hierbij helpen. Maar wat is een coating eigenlijk? Een coating is een beschermende laag die je over de lak van je auto aanbrengt. Het zorgt niet alleen voor een mooie glans, maar biedt ook bescherming tegen krassen, vuil en UV-straling. Kortom, het verlengt de levensduur van de lak en maakt het makkelijker om je auto schoon te houden.

Waarom zou je een coating op je auto laten aanbrengen? Naast de bescherming en de glans die het biedt, is een coating ook nog eens waterafstotend. Regen en vuil hechten zich minder snel aan de lak, waardoor je auto langer schoon blijft. Daarnaast kan een coating ook helpen om kleine krasjes en oneffenheden te camoufleren.

Zijn er ook nadelen aan een coating? Ja, die zijn er ook. Een coating is namelijk vrij prijzig en kan alleen door een professionele auto detailer worden aangebracht. Daarnaast is het aanbrengen van een coating een tijdrovend proces en moet de auto goed voorbereid worden voordat de coating kan worden aangebracht.

Nu je weet wat een coating precies is en waarom het handig kan zijn, wil je natuurlijk ook weten hoeveel het kost. Bij autocaredetailing.nl kun je terecht voor verschillende soorten coatings. De prijs is afhankelijk van het type coating dat je kiest en de grootte van je auto. Gemiddeld genomen kost een coating tussen de 600 en 1200 euro.

Naast coatings biedt autocaredetailing.nl ook paint protection film (PPF) aan. PPF is een transparante folie die over de lak van je auto wordt aangebracht. Het biedt bescherming tegen steenslag, krassen en andere beschadigingen. Het verschil tussen PPF en glascoating is dat PPF een fysieke laag is en glascoating een chemische laag. Beide opties bieden bescherming voor je auto en bij detailing bedrijf autocaredetailing.nl helpen ze je graag om de juiste keuze te maken.

Kortom, wil jij je auto beschermen en verfraaien met een coating? Neem dan een kijkje op autocaredetailing.nl en ontdek de verschillende mogelijkheden.

 

https://www.autocaredetailing.nl/coating/