Linkstrategy
Image default
Aanbiedingen

Werken in de tuin, goed voor lichaam en geest

Werken in de tuin, goed voor lichaam en geest

Als tuinieren jouw hobby is dan sta je waarschijnlijk met dit prachtige weer te trappelen om zo snel mogelijk de tuin in te duiken, als tuinieren nog niet jouw hobby is kun je hier misschien wel over nadenken. Er hangen namelijk enorm veel voordelen aan tuinieren. Je krijgt niet alleen een prachtige tuin met een mooi gazon, volle fruitboompjes of prachtige bloemen, maar het is ook nog eens reuze gezond. De producten die je uit de eigen tuin plukt zijn super gezond en je hebt fysieke en mentale voordelen!

 

De fysieke voordelen

Wie af en toe eens een uurtje of een middag in de tuin werkt weet dat het absoluut geen licht werk is. In een middag tuinwerk verbrandt je namelijk zomaar net zoveel als een stevige workout. Neem klusjes als het maaien van het gazon, het onkruid wieden of alle planten water geven. Als je dit allemaal in één middag zou doen verbrandt je zo 1000 calorieën of zelf wel meer. Je kan dus wel stellen dat je enorm gezond wordt met de handen in de aarde. Als je dit regelmatig doet bouw je een goede conditie op en ook het immuunsysteem krijgt een flinke boost, dit komt omdat je met veel bacteriën in aanraking komt.

 

De mentale voordelen

Het werken in de tuin is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Af en toe werken in de tuin heeft namelijk een enorm positieve impact op de mentale gezondheid. Ondanks dat het werk af en toe best pittig kan zijn, wordt het toch door velen als zeer ontspannend ervaren. Je bent in de tuin gefocust op de klus die voor handen ligt en zo vergeet je even alle stress van werk of privé. Door ervaren tuiniers wordt het effect ook wel vergeleken met meditatie. Bij Ecostyle vind je alle items die je nodig hebt om te tuinieren. Begin zo snel mogelijk om jouw fysieke en mentale gezondheid te versterken

https://ecostyle.nl/