Linkstrategy
Image default
Zoekmachine optimalisatie

Liefde voor melk

De lekker melk die jij in de koelkast hebt staan komt uit de Nederlandse koe. Het is moeilijk te bevatten hoeveel processen er aan vooraf gaan om er voor te zorgen dat deze melk lang lekker blijft en ook nog lang houdbaar blijft. Hoe natuurlijker de melk hoe lekkerder hij is, maar natuurlijke melk bederft sneller.

 

Er zijn een heleboel onderdelen belangrijk om ervoor te zorgen dat deze melk lekker, gezond en houdbaar is. De hele agrarische sector die zich bezig houdt met melk is druk bezig met het welzijn van de koe en de kwaliteit van de melk. Boeren zijn altijd opzoek naar agrarisch advies die ervoor zorgt dat zij meer en betere melk kunnen produceren. Talloze bedrijven zijn druk bezig met het de stal inrichting en zijn er op gericht om het de koe zo comfortabel mogelijk te maken. 

De stal is voorzien van ligboxen. Deze moeten ervoor zorgen dat koeien snel gaan liggen en zich bezig gaan met dat wat ze moeten doen, herkauwen. Als koeien liggen verteren ze hun eten beter en wordt er dus sneller en meer melk geproduceerd. De koe moet deze box als prettig ervaren. Alles wat een obstakel is om te kunnen liggen wordt gezien als een hinder en hierdoor kan het langer gaan duren voordat de koe ligt.

Om de melk zolang mogelijk goed te houden wordt het snel koud gemaakt doormiddel van een voorkoeler. Hiermee is het mogelijk om het bederfproces af te laten nemen en er dus voor te zorgen dat de melk op een natuurlijke manier zo lang mogelijk vers blijft. Op deze manier blijven conserveer middelen in de eerste instantie uitgesloten.

Zoals je misschien leest is het nogal veel werk om een lekker glaasje melk bij jou op tafel te krijgen. Denk er bij iedere slok dus aan dat er veel liefde aan te pas is gekomen.

Voor meer info : volg de link