Linkstrategy
Image default
Internetmarketing

Schminken kinderfeestje

Schminken kinderfeestje is het opmaken van kinderen of figuren op het hoofd van kinderen na maken. Schminken wordt vaak gedaan op evenementen voor kinderen. Hier zijn dan 1 of meerdere personen aanwezig die de kinderen schminken. Er zijn veel speciale boeken voor het schminken, deze vertellen stap voor stap hoe je een figuur moet na maken. Schminken kinderfeestje gebeurd ook veel op thematische feestjes, bijvoorbeeld een prinsessen feest of een griezelfeest. Bij een prinsessen feest zouden kinderen kunnen worden geschminkt als een echte prinses en bij een griezelfeest is het mogelijk om de kinderen bijvoorbeeld als een doodskop of hekst te schminken. Het kan allemaal zo gek nog niet of het is mogelijk om na te maken.

Kinderen laten zich ook wel veel schminken als piraat of een vlinder. Het schminken gebeurt niet alleen op kinderfeestjes, maar ook in de theaterwereld bijvoorbeeld wordt er heel wat geschminkt. Veel ouders hebben thuis ook een schminkboek om het thuis op de kinderfeestjes eventueel ook na te maken. Er zijn enorm veel mogelijkheden met het schminken van prinses tot piraat, fee tot vlinder, blij figuren of hele enge figuren, alles wat je maar kan verzinnen zou kunnen worden nagemaakt niks is te gek. Ook is het nog mogelijk om het schminken nog enger of leuker te laten lijken zijn kleine extra toevoegingen bijvoorbeeld glitters of anders special effects.

De stof waar het schminken mee gebeurd heet schmink. Het wordt dus gebruikt om mensen er anders uit te laten zien dan dat ze zijn, het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij televisieopnames of voor toneelspelers die er voor hun rol anders uit moeten zien dat ze zelf eruitzien. Ook wordt het gebruikt om kinderen mee te beschilderen zoals al eerder gezegd, voor het carnaval of voor schminken kinderfeestje. Vroeger gebruikten indianen ook een soort schmink. Die schmink werd gemaakt van aarde en water. De schmink van indianen was er alleen in aardtinten, aardtinten zijn aardkleuren dus bijvoorbeeld gele- en rode oker, omber en rauwe sienna, die schmink gebruikten ze om de goden gunstig te stemmen. Maori’s gebruikten schmink om indringers in hun territorium schrik aan te jagen. Maori’s is de naam van het volk dat Nieuw-Zeeland bewoonde toen het door Europeanen werd ontdekt. De taal die ze spraken was ook Maori. Het woord maori betekent ‘normaal’ of ‘gewoon persoon’. De Maori’s zijn niet de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, ze kwamen enkele eeuwen eerder dan de Europeanen daar.

Voor meer info : volg de link