Linkstrategy
Image default
Aanbiedingen

Youtube kanaal voor interieurfotografie

 

 

Voor een maker van stilstaand beeld ligt het aanleggen van een Youtube video kaneel niet direct voor de hand. Niet te ontkennen echter is de kracht van Youtube in de algemene zoekresultaten en het is ook nog eens de op een na grootste zoekmachine. Na het lezen van diverse artikelen over de rol van Youtube bij zoekmachine optimalisatie drong het belang ervan inmiddels wel door bij Fotograaf Zwolle. De fotograaf van STUDIOVHF is gespecialiseerd in reclamefotografie, productfotografie, interieurfotografie, algemene bedrijfsfotografie en redactionele fotografie. Voor iedere discipline gaat hij een playlist aanleggen door middel van de mogelijkheid die Youtube biedt om een slideshow te maken van individule foto’s. De eerste aanzet is gemaakt met foto’s uit de categorie interieurfotografie. Op het gebied van interieurfotografie is er nog weinig structureels te vinden op Youtube, kansen te over dus!

 

Interieurfotografie op Youtube

 

Interieurfotografie

Voor verschillende opdrachtgevers uit de interieurbranche verzorgt STUDIOVHF de interieurfotografie. Afhankelijk van de grootte van het project worden er zo’n 7 tot 12 foto’s per project gemaakt. Deze komen dan in de diverse communicatiemiddelen van de opdrachtgever, zoals website, presentatiemappen en publicaties in vakbladen als de Inside Information, De Architect, Retail Magazine en andere uitgaven. Op de website van STUDIOVHF komen uit zo’n serie hooguit één of twee foto’s die door de interieurfotograaf zelf zijn geselecteerd. Via het Youtube kanaal kan er makkelijker een overzicht gegeven worden van de hele serie.

 

Een voorbeeld:

 

 

STUDIOVHF is een kleine fotostudio net buiten de stad Zwolle. Op het gebied van interieurfotografie groeien de activiteiten gestaag. Fotograaf Vincent Hartman neemt dit gedeelte voor zijn rekening en werkt voor architecten, interieurbouwers en projectinrichters. De projecten zijn in retail, onderwijs, kantoren en publieke gebouwen. 

 

Internet marketing

 

Ondermeer door de mogelijkheid op dit soort artikelmarketingsites youtube linkjes toe te voegen onstond de behoefte deze content zelf aan te maken. De zogenaamde ‘rich content’ is namelijk erg belangrijk voor de gebruikers ervaring van de bezoekers en de kwaliteit van de linkbuilding.

 

 

 

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLH0aBkPfXXMHn0dCp9NfFjOFbPU_S_BUO