Linkstrategy
Image default
Verbouwen

Het BIM-modelleren aan een professioneel calculatiebureau overlaten

De term BIM-modelleren verwijst naar een methodiek die steeds populairder wordt in de professionele bouw. BIM is de afkorting voor bouwinformatiemodel, een model waarin alle relevante informatie voor alle deelnemers van een bouwproject is ondergebracht. Het geïntegreerde model wordt gevormd op basis van de informatiesystemen die door alle betrokkenen worden aangeleverd. Dit betekent eveneens dat elke betrokkene ook elke gewenste vorm van informatie op elk willekeurig moment kan opvragen. Doordat iedereen zich op hetzelfde model baseert, is deze werkwijze minimaal foutgevoelig. Dit wordt dan ook als het grootste voordeel van het BIM-modelleren genoemd. Bij Kiewiet Bouwadvies, een bouwkundig adviesbureau nabij Amsterdam, kunt u een bouwinformatiemodel laten vervaardigen.

Bouwinformatiemodellen worden steeds meer de standaard

Kiewiet Bouwadvies beperkt zijn diensten overigens niet tot de hoofdstad en de regio daaromheen, maar heeft inmiddels een ruim portfolio opgebouwd met opdrachten vanuit het hele land. Het calculatiebureau heeft enkel gekwalificeerde bouwkostendeskundigen in dienst, die stuk voor stuk jarenlange ervaring hebben. De afgelopen twee decennia gebruikte men reeds 3D-tekenmodellen in plaats van de foutgevoeligere 2D-varianten, maar tegenwoordig is het BIM-modelleren langzaam maar zeker de standaard aan het worden. Het bouwkundig adviesbureau nabij Amsterdam gebruikt voor het vervaardigen van een bouwinformatiemodel het meest gebruikte Amerikaanse BIM-pakket van het bedrijf Autodesk. Overigens kunt u bij deze specialist ook aankloppen voor zaken als Stabu-bestekken en NL-FSB-systematiek.

Dienstverlening op maat gegarandeerd

Hét bouwkundig adviesbureau in de omgeving van Amsterdam weet als geen ander hoe essentieel het is om geometrische gegevens met ook andere bouwkundige informatie te kunnen verenigen. Een BIM-model beschikt over al deze zaken en kan niet alleen voor en tijdens, maar ook na de bouwwerkzaamheden worden gebruikt. Het onafhankelijke calculatiebureau heeft ruime ervaring met het opzetten van bouwinformatiemodellen en weet precies hoe hiermee om te gaan. Het bureau biedt uitgebreide mogelijkheden, waardoor dienstverlening op maat altijd een garantie is.

Gerelateerde artikelen

Heeft u binnenkort een vergunningsvrije dakkapel?

Een gietvloer maakt uw badkamer weer waterdicht

Bestel in de webshop milieuvriendelijke verf