Linkstrategy
Image default
Verbouwen

Subsidie isolatie

EPS-platen gebruiken voor isoleren

Tegenwoordig kan je subsidie isolatie krijgen voor het isoleren van je woning. Zo kan je EPS-platen kopen voor het isoleren. EPS is een universele isolatie die vanwege zijn uitstekende isolatie-eigenschappen en aantrekkelijke prijs regelmatig wordt toegepast in veel verschillende soorten bouw- en isolatieprojecten. EPS-isolatiepanelen zijn lichtgewicht, eenvoudig te installeren, gemakkelijk te verwerken en veilig in gebruik. Bovendien kost het minder dan vergelijkbare isolatoren. De afkorting EPS staat voor “geëxpandeerd polystyreen”. Als mensen het over EPS hebben, hebben ze het eigenlijk over piepschuim of Tempex. Wij vervaardigen EPS-isolatieplaten door piepschuimkorrels te verhitten. De hitte zorgt ervoor dat de korrels uitrekken (uitzetten) en aan elkaar plakken. De verlijmde balletjes vormen een piepschuim plaat.

Milieuvriendelijke isolatie platen

Tijdens dit verwarmingsproces vormen zich luchtbellen in de EPS en de EPS bestaat meestal uit stilstaande lucht. 98% van de EPS-panelen is gemaakt van lucht. EPS-panelen zijn daardoor licht van gewicht en hebben uitstekende eigenschappen als goede warmte-isolator. De productie- en materiaalkosten zijn minimaal. Dit maakt EPS een prima en betaalbare optie om uw woning duurzaam te isoleren. Daarnaast is EPS geschikt voor verschillende doeleinden. EPS-plaat kan worden gebruikt voor vloer-, wand- of dakisolatie. EPS-kralen kunnen zowel op platte als op hellende daken worden gebruikt. Het zadeldak is van buiten gevuld met kralen.

Relatief goedkope isolatie

Deze isolatieplaten zijn verkrijgbaar in messing-en-groef en niet-tong versies. Dit heeft als voordeel dat dergelijke isolatie beter zonder naden kan worden verwerkt. EPS is minder vatbaar voor scheuren, dus het potentieel voor warmteverlies in geïsoleerde huizen is verwaarloosbaar. De prijs van EPS-isolatiepanelen is over het algemeen erg laag. Daarnaast zijn panelen verkrijgbaar in alle mogelijke maten en vormen. Stel je koopt een bord van 10 centimeter dik. Reken dan met een gemiddelde prijs van ongeveer 10 euro per vierkante meter. Extra kosten kunnen worden verwacht als een professional de isolatieplaat installeert. Het inhuren van een isolatiebedrijf brengt arbeidskosten en overleg met zich mee. Dit zorgt ervoor dat de verschillende soorten isolatie correct worden toegepast.

 

https://www.isoselvloerisolatie.nl/subsidie-isolatie-2022