Linkstrategy
Image default
Verbouwen

Welke verschillende soorten elektrische boilers bestaan er op de markt?

Een elektrische boiler met een druksysteem: 

Wat er gebeurt bij een systeem onder druk is dat het water in dit geval wordt verwarmd op het moment dat je de temperatuur op de gewenste warmte zet. Via de inlaatcombinatie in de boiler komt er dan koud water vanuit de leiding in de boiler terecht waarbij de druk dan langzaam stijgt door de uitzetting van het water. De ontlastklep in de inlaatcombinatie moet ervoor zorgen dat er niet een te grote overdruk ontstaat.

Een elektrische boiler zonder een druksysteem:

Een elektrische boiler zonder een druksysteem gebruikt geen druk vanuit de inlaatcombinatie, maar een speciale mengkraan zonder druk. De drukloze mengkraan zorgt er dan voor dat het water wordt afgevoerd waarbij het water eigenlijk druppelt tijdens het opwarmen totdat de juiste ingestelde temperatuur bereikt wordt.

Welke verschillende type boilers zijn er op de markt?

A. Een close- in keukenboiler Een close- in keukenboiler is speciaal ontworpen om die te kunnen plaatsen in je eigen keuken. Het is klein en bevat ook weinig inhoud in liters.

B. Grote boilers Het kan zijn dat je uit een groot gezin bestaat of gewoon liever een boiler bevat met heel veel liters. Die bestaan ook! We gaan er later op in welke merken hierin bestaan.

C. Staande boilers Staande boilers zijn ook zeer goed geschikt voor grotere gezinnen, voor de grote industrie of mensen die op een boerderij wonen. Deze boilers hebben een grote inhoud van ongeveer 120 liter.

D. Een doorstroomboiler Een doorstroomboiler zorgt ervoor dat je onmiddellijk warm water krijgt als je de kraan openzet door middel van een spiraal. Het heeft geen inhoud in liters, geen wateropslag en het heeft de hoeveelheid water in beschikking die je op dat moment nodig hebt.