Linkstrategy
Image default
Zoekmachine optimalisatie

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization

Bijna alle bedrijven hebben de laatste jaren een website laten ontwikkelen. Dat willen zeggen de bedrijven die nog geen website hadden. Anno 2015 is het bijna ondenkbaar geen website te hebben. Maar wat ga je er mee doen?

Een vraag die internet marketeers als eerste stellen aan bedrijven. De antwoorden zijn uiteenlopend maar niet zelden mag worden geconcludeerd dat daar tijdens de bouw niet of onvoldoende over nagedacht is. Anno 2015 is een website voor het gros van de gebruikers niet louter meer dan een veredeld visitekaartje. Digitale zichtbaarheid. Nog maar weinig gebruikers beseffen dat een website anno 2015 een marketingkanaal is. Maar hoe maak je van een website een marketingkanaal?

Bezoekers

Waar de meeste gebruikers al snel van door drongen zijn is het gebrek aan bezoekers op hun website. De webbouwer heeft geadviseerd een Google Analytics account aan te maken. Veel gebruikers vinden de bezoekers aantallen tegen vallen en willen een stijging generen.

Google

Een veel gebruikt medium is Google. Een zoekmachine waarin website continu worden geïndexeerd. Google is continu een lijst aan het maken van websites die het beste aansluiten bij de zoektermen zoals deze door bezoekers worden gebruikt. Dit gebeurd in Algoritme. Computer taal die continu wordt geüpdatet waardoor gebruikers van Google zo optimaal mogelijk op hun wenken worden bedient om van deze zoekmachine gebruik te maken. Door het Algoritme te beïnvloeden kom je dus hoger in de zoekresultaten van Google. Dit noemt men de organische resultaten.

Bovenaan in Google

Lichtplan laten maken

Maar hoe beïnvloed je het algoritme van Google. Hierop is geen standaard antwoord van toepassing. Wel blijkt uit onderzoek dat hoger scoren in Google lijdt tot meer zichtbaarheid wat in de praktijk veelal lijdt tot stijging van het aantal bezoekers. Uit onderzoek blijkt tevens dat veel zoekers niet verder kijken dan de eerste pagina in Google. Het is dus belangrijk daar terecht te komen.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization is de officiële aanduiding van de bekende afkorting SEO. Of te wel het optimaliseren van de zoekmachine. In Nederland ook wel bekend al zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit een aantal onderdelen.

–       Onpage factoren en Lichtplan

–       Offpage factoren

Dit zijn de twee hoofdfactoren waar Google naar kijkt. Onpage zijn alle factoren op de website zelf. Denk hierbij aan de structuur, indeling, tags en technische aspecten enz. Offpage zijn de factoren buiten de website om. Denk hierbij aan links naar je website toe of het gebruik van social media. Door al deze factoren te optimaliseren beïnvloed je uiteindelijk het algoritme en de positie van je website in de zoekresultaten. Doe dit op een natuurlijke manier want Google treed streng omdat men in het verleden is bedonderd. Natuurlijke SEO is niet schadelijk voor je website en heeft een positieve bijdrage voor het bezoekersaantal van je website. Ook voor het laten maken van labels.

Voor meer info : volg de link